Logo Mantelaar

Respijtzorg

Bij Mantelaar weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat de mantelzorger goed voor zichzelf zorgt en geregeld op adem komt. Daarom bieden wij respijtzorg, ook vaak vervangende mantelzorg genoemd.

Wat is respijtzorg?

Respijtzorg is vervangende mantelzorg en is een vorm van mantelzorgondersteuning. Door deze zorg kunt u als mantelzorger op adem en in balans komen. Hierdoor houdt u het zorgen voor uw naaste langer vol.

De zorg wordt tijdelijk overgenomen. Bij Mantelaar bieden wij verschillende diensten aan zoals:

  • Lichte zorgtaken;
  • Persoonlijke verzorging;
  • Praktische hulp;
  • Gezelschap.

Vervangende mantelzorg kan ook voor een dagdeel ingezet worden, bijvoorbeeld een middag per week. Daarnaast zijn wij ook voor een langere periode inzetbaar. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld nachtzorg of 24 uurszorg. Dit hangt natuurlijk van uw zorgvraag af. Neem contact met ons op, wij kijken graag samen met u naar wat u nodig heeft! 

Hoe werkt respijtzorg?

Respijtzorg werkt door tijdelijk de zorgverantwoordelijkheid van uw naaste over te dragen aan Mantelaar.

Onze zorgverleners nemen de zorgtaken van u over, denk aan persoonlijke verzorging, zoals hulp bij baden en aankleden, tot medicijnbeheer, emotionele ondersteuning en gezelschap.

Het doel is om u, de mantelzorger de broodnodige rust te gunnen, terwijl de kwaliteit van zorg voor uw naaste behouden blijft of zelfs verbetert.

Waarom respijtzorg via Mantelaar?

Mantelaar biedt al bijna tien jaar vervangende mantelzorg door heel Nederland. Met onze jonge en gedreven zorgverleners ondersteunen wij de mantelzorger en zorgvrager waar en wanneer zij dat willen.

Of uw naaste nu herstelt van een operatie, leeft met een chronische ziekte zoals dementie, of in de laatste fase van het leven is, onze zorgverleners zijn flexibel en passen zich aan iedere situatie gemakkelijk aan om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.

Hoe wordt respijtzorg gefinancierd?

De meeste cliënten ontvangen iedere week een aantal uur respijtzorg. Dit kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken samen met u naar uw situatie en komen tot een drempelvrije financieringsroute. De mogelijkheden zijn onder andere:

*Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Vraag uw zorg aan

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

24 uurs zorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

Mantelzorg

Meer informatie