Respijtzorg

Wanneer vervangende mantelzorg volledig, dan wel tijdelijk, wordt overgenomen door een betaalde of vrijwillige kracht, heet dit respijtzorg. Respijtzorg wordt steeds vaker vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is respijtzorg?

Als mantelzorger kunt u hulp krijgen, namelijk ondersteuning. Bij Mantelaar weten wij als geen ander hoe belangrijk dat de mantelzorger goed voor zichzelf zorgt en geregeld op adem komt. Daarom bieden wij mantelzorgondersteuning in de vorm van respijtzorg aan. 

Respijtzorg als ondersteuning

Respijtzorg betekent vervangende mantelzorg en dit is een vorm van mantelzorgondersteuning. Door respijtzorg kunt u als mantelzorger op adem komen en in balans komen. Hierdoor houdt u het zorgen voor uw naaste langer vol. De zorg wordt tijdelijk overgenomen. Wij bieden een verschillende taken aan zoals:

  • Zorgtaken;
  • Praktische hulp;
  • Gezelschap.

Vervangende mantelzorg kan voor een dagdeel ingezet worden, bijvoorbeeld een middag per week. Daarnaast zijn wij ook voor een langere periode inzetbaar. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld nachtzorg of 24 uurszorg. Dit hangt van uw zorgvraag af. Wij kijken graag samen met u naar wat u nodig heeft.  Via onze oriëntatie kunt uw zorgvraag al invullen.

Waarom respijtzorg via Mantelaar?

Mantelaar is de specialist op het gebied van vervangende mantelzorg. Onze Mantelaars geven de zorg, hulp en het stukje gezelschap aan de zorgvrager. Dit kunnen lichte verpleegtechnische handelingen zijn of een kopje koffie of een samen een wandeling maken. Wij zorgen ervoor dat u als mantelzorger wordt ontzorgt en tijd voor uzelf kan nemen.

Hier kunt u zien wie onze mantelaars zijn en waarbij zij kunnen ondersteunen. Een zorgstudent is bijvoorbeeld een erg goede aanvulling op de thuiszorg wanneer deze aanwezig is. Bekijk ook onze werkwijze voor een volledig beeld.

Tarieven en vergoedingen voor onze zorg

Wij worden op verschillende manieren vergoed. Dit kan via het PGB in de WMO, WLZ of ZVW. Wij worden ook vergoed vanuit de zorgverzekeraar, via bepaalde gemeenten en ook particulier

Bekijk onder financieringen en vergoedingen naar uw mogelijkheden of via onze oriëntatie straat krijgt u een nog beter beeld wat wij voor u kunnen doen.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

24 uurs zorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

Mantelzorg

Meer informatie