Logo Mantelaar

Respijtzorg

Wanneer vervangende mantelzorg volledig, dan wel tijdelijk, wordt overgenomen door een betaalde of vrijwillige kracht, heet dit respijtzorg. Deze zorg wordt steeds vaker vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is het?

Als mantelzorger kunt u hulp krijgen, namelijk ondersteuning. Bij Mantelaar weten wij als geen ander hoe belangrijk dat de mantelzorger goed voor zichzelf zorgt en geregeld op adem komt. Daarom bieden wij mantelzorgondersteuning ook vaak respijtzorg genoemd.

Respijtzorg is mantelzorgondersteuning

Het betekent vervangende mantelzorg en is een vorm van mantelzorgondersteuning. Door deze zorg kunt u als mantelzorger op adem en in balans komen. Hierdoor houdt u het zorgen voor uw naaste langer vol. De zorg wordt tijdelijk overgenomen. Wij bieden een verschillende taken aan zoals:

  • Zorgtaken;
  • Persoonlijke verzorging;
  • Praktische hulp;
  • Gezelschap.

Vervangende mantelzorg kan voor een dagdeel ingezet worden, bijvoorbeeld een middag per week. Daarnaast zijn wij ook voor een langere periode inzetbaar. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld nachtzorg of 24 uurszorg. Dit hangt van uw zorgvraag af. Wij kijken graag samen met u naar wat u nodig heeft. 

Drempelvrije financiering

De meeste cliënten ontvangen iedere week een aantal uur respijtzorg. Dit kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken samen met u naar uw situatie en komen tot een drempelvrije financieringsroute. De mogelijkheden zijn onder andere:

Vraag uw zorg aan

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

24 uurs zorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

Mantelzorg

Meer informatie