Werkzaamheden van een Mantelaar

Als Mantelaars weten als geen ander hoe dankbaar de mantelzorgers zijn als zij kiezen voor ondersteuning en dat zij iets voor zichzelf kunnen doen. De mantelzorgers weten dat hun moeder, vader of hun geliefde in goede handen is bij de Mantelaar. Maar wat doe je als Mantelaar met een cliënt?

Werken als mantelaar betekent dat jij wilt helpen aan onze missie. Onze missie is alle mantelzorgers voorzien van ondersteuning.

Bij Mantelaar werk je met de ziekte dementie

Dementie is de snelst groeiende ziekte in Nederland. Een groot deel van onze cliënten hebben deze slopende ziekte en kan het lastig maken om mee te werken. Het kan zo zijn dat  jouw cliënt je niet meer herkent of je hetzelfde elke keer weer vertelt. Daar is het behouden van ritme erg fijn en jouw bezoeken dragen hieraan bij. Wij vinden het belangrijk dat jij je zeker voelt als jij cliënten hebt met dementie. Daarom geven wij de training omgaan met dementie aan al onze mantelaars.

Wat houdt een gezelschapsdienst in?

Als mantelaar ontzorg je de mantelzorger vaak met gezelschapsdiensten. 

Eerst even bijkletsen met een kopje koffie,daarna maken jullie samen een wandeling, haal je een ijsje of iets lekkers bij de bakker. Of samen naar het theater of musea. Hoe gezellig is dat. De gezelschapsdiensten helpen enorm tegen eenzaamheid en zijn enorm waardevol

Hoe ziet een dienst eruit met praktische hulp?

S ochtends doe je wat taken in huis, s middags doe je boodschappen en daarna kook je.

Daarna speel je nog een spelletje met de cliënt en moet je deze misschien nog naar bed brengen. Onze diensten zijn altijd divers van hulp en dat maakt het leuk. Geen dienst is hetzelfde. 

Zorg geven aan je cliënt

Als je bij ons werkt heb je affiniteit met de zorg. Dit betekent dat je ook cliënten kunt aannemen die zorg nodig hebben. Cliënten kunnen NAH hebben of verlamd zijn. Zij zijn dan ADL afhankelijk. Denk aan taken zoals aankleden, helpen bij toiletgang, wassen , naar bed helpen. Als mantelaar is het altijd belangrijk om te blijven communiceren met de cliënt wat de behoefte is. 

Werken bij Mantelaar!