Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg dragen voor een naaste. Uw ouder, partner, kind bijvoorbeeld. Mantelzorg is buiten organisatorisch verband en onbetaald. Er zijn in Nederland ongeveer vijf miljoen mensen die vorig jaar mantelzorg hebben verleend. Een op de negen mantelzorgers is overbelast. Een handjevol vraagt hulp.

Mantelzorg met ondersteuning

Mantelzorg met de ondersteuning van Mantelaar zorgt bij veel mensen voor de ademruimte die zij nodig hebben. Wij noemen dit vervangende of ondersteunende mantelzorg. Ook wel respijtzorg genoemd. Dit houdt in dat er iemand tijdelijk de zorg overneemt en de mantelzorger tijd heeft voor zichzelf om op te laden. Mantelaar is de specialist op het gebied van nachtzorg en 24 uurszorg.

Waarom ondersteuning via Mantelaar?

Mantelaar is de specialist op het gebied van ondersteunende mantelzorg in Nederland. Onze zorgstudenten kunnen die zorg geven die er nodig is. Dit kan van verpleegtechnische handelingen zijn tot gezelschap partner zijn. Een kopje koffie of samen een wandeling. 

Hier kunt u zien wie onze mantelaars zijn en waarbij zij kunnen ondersteunen. Een zorgstudent is bijvoorbeeld een erg goede aanvulling op de thuiszorg wanneer deze aanwezig is. Bekijk ook onze werkwijze voor een volledig beeld. 

Financieringsmogelijkheden en vergoedingen voor mantelzorgondersteuning

PGB, de zorgverzekering, via de gemeente of particulier. Er zijn verschillende manieren waarop onze ondersteuning kan worden gefinancierd. 

U vind ze hier terug. Via onze oriëntatie straat krijgt u een nog beter beeld van uw mogelijkheden.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie

Dementie

Meer informatie