Logo Mantelaar

Mantelzorg

Bij ons ontvangt u als mantelzorger ondersteuning. Zo kunt als mantelzorger tijd voor uzelf nemen, zodat u op adem kan komen. Wij helpen u graag.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is de zorg dragen voor een naaste, bijvoorbeeld uw (schoon)ouder, partner, kind. Wat velen niet weten is dat het vrijwillig en onbetaald is. Momenteel zijn er 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Ongeveer 825.000 Nederlanders helpen langdurig (langer dan drie maanden) en intensief (meer dan acht uur per week). Ongeveer 9% van alle mantelzorgers geeft aan overbelast te zijn. Dit betekent niet dat mantelzorgers die niet intensief zorgen voor een ander, niet overbelast kunnen raken. 

Wanneer ben ik een mantelzorger?

Je bent een mantelzorger wanneer je langdurig en onbetaald zorg verleent aan een familielid, vriend, buur of kennis die vanwege een ziekte, handicap of ouderdom hulpbehoevend is.

Deze zorg is meer dan de zogenaamde ‘gebruikelijke zorg’, zoals ouders die voor hun kinderen zorgen of partners die elkaar helpen bij dagelijkse activiteiten.

Herkent u zichzelf in de bovenstaande criteria en gaat deze zorg u niet altijd gemakkelijk af? Doe dan nu onze overbelasting check en kom er achter wat wij voor uw situatie kunnen betekenen.

Mantelzorg met ondersteuning

Mantelzorg met onze ondersteuning zorgt bij veel mensen voor de ademruimte die zij nodig hebben. Wij noemen dit vervangende of ondersteunende zorg. Ook wel respijtzorg genoemd. Dit houdt in dat er iemand tijdelijk de zorg overneemt en de mantelzorger tijd heeft voor zichzelf om op te laden. Naast ondersteuning bieden bij mantelzorg zijn wij dé specialist op het gebied van nachtzorg en 24 uurszorg.

Waarom ondersteuning van Mantelaar?

Mantelaar biedt al bijna tien jaar mantelzorgondersteuning door heel Nederland. Met onze jonge en gedreven zorgverleners ondersteunen wij de mantelzorger en zorgvrager waar en wanneer zij dat willen.

Of uw naaste nu herstelt van een operatie, leeft met een chronische ziekte zoals dementie, of in de laatste fase van het leven is, onze zorgverleners zijn flexibel en passen zich aan iedere situatie gemakkelijk aan om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.

Hoe wordt de ondersteuning gefinancierd?

De meeste cliënten ontvangen iedere week een aantal uur mantelzorgondersteuning. Dit kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken samen met u naar uw situatie en komen tot een drempelvrije financieringsroute. De mogelijkheden zijn onder andere:

*Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Vraag uw zorg aan

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie

Dementiezorg

Meer informatie