Mantelzorg

Mantelzorg via Mantelaar ontvangt u als mantelzorger ondersteuning. Zo kunt als mantelzorger tijd voor uzelf nemen en deze indelen zoals u dat zelf wilt, zodat u op adem kan komen.

Wat betekent mantelzorg?

Mantelzorg is de zorg dragen voor een naaste, bijvoorbeeld uw ouder, partner, kind. Wat velen niet weten is dat mantelzorg vrijwillig en onbetaald is. Even wat cijfers op een rij:

Mantelzorg met ondersteuning

Mantelzorg met de ondersteuning van Mantelaar zorgt bij veel mensen voor de ademruimte die zij nodig hebben. Wij noemen dit vervangende of ondersteunende zorg. Ook wel respijtzorg genoemd. Dit houdt in dat er iemand tijdelijk de zorg overneemt en de mantelzorger tijd heeft voor zichzelf om op te laden. Naast mantelzorg is Mantelaar de specialist op het gebied van nachtzorg en 24 uurszorg.

Waarom ondersteuning via Mantelaar?

Mantelaar is de specialist op het gebied van 24 uurszorg. Onze Mantelaars geven de zorg, hulp en het stukje gezelschap aan de zorgvrager. Dit kunnen lichte verpleegtechnische handelingen zijn, een samen een wandeling maken en samen eten. Met onze zorg zorgen wij ervoor dat het leven zo doorgaat zoals de zorgvrager dat kent. Daarbij zorgen wij ervoor dat de mantelzorger wordt ontzorgt en tijd voor zichzelf kan nemen. Het is een win-win situatie! 

Hier kunt u zien wie onze mantelaars zijn en waarbij zij kunnen ondersteunen. Een zorgstudent is bijvoorbeeld een erg goede aanvulling op de thuiszorg wanneer deze aanwezig is. Bekijk ook onze werkwijze voor een volledig beeld. 

Financieringsmogelijkheden en vergoedingen voor mantelzorgondersteuning

Onze ondersteuning wordt vergoed door een PGB, de zorgverzekering, via de gemeente of particulier. Er zijn verschillende manieren waarop onze mantelzorgondersteuning kan worden gefinancierd. U vind ze hier terug. Via onze oriëntatie straat krijgt u een nog beter beeld van uw mogelijkheden.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie

Dementie

Meer informatie