Dementiezorg

Hetzelfde vertrouwde gezicht, op een vast moment. De combinatie van jong en oud heeft een zeer positieve uitwerking op iemand met Alzheimer.

Wat betekent dementiezorg?

Mensen met dementie hebben veel zorg en structuur nodig. Wanneer uw naaste wordt gediagnosticeerd met deze ziekte is dit heel verdrietig en zal er het nodige veranderen in uw thuissituatie. Zit u naaste in een vergevorderd stadium? Wij ervaren dat er dan vaak 24 uurszorg nodig is. Het geeft u als mantelzorger de adempauze die u nodig heeft om de zorg vol te houden. Bekijk wat wij in een gevorderd stadium voor u kunnen betekenen.

Ondersteuning bij dementie

Wij werken met een persoonlijke aanpak. Wij weten dat dit erg belangrijk is. Een vertrouwd gezicht zorgt voor herkenning en rust bij uw naaste. Wij streven we daarom ernaar om dezelfde persoon in te zetten, want wij weten dat iemand met deze ziekte daar juist behoefte heeft. Wanneer de zorg intensiever wordt kan er met een vast team gewerkt worden rondom uw naaste.

Waarom dementiezorg via Mantelaar?

Alle Mantelaars volgen allemaal een cursus en getraind in de omgang met mensen met dementie. Onze specialist Annemarie Bolder neemt de cursisten mee in hoe je een omgeving creëert die stimulerend is. En hoe zorg je voor dat deze iemand optimaal deel neemt aan alledaagse taken en gebeurtenissen?

Onderdelen:

  • Dementie wat is het en hoe uit het zich?
  • Wat is belangrijk in de omgang?
  • Kracht van herinneringen
  • Muziek en Dementie

Deze cursus bieden wij ook een aantal keer per jaar aan aan onze cliënten.

Tarieven en vergoedingen

Onze dementiezorg wordt op verschillende manieren vergoed. Dit kan via het PGB, via de zorgverzekeraar, via bepaalde gemeenten en ook particulier. 

Bekijk onder financieringen en vergoedingen naar uw mogelijkheden of via onze oriëntatie straat krijgt u een nog beter beeld wat wij voor u kunnen doen.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook

Mantelzorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie