Logo Mantelaar

Dementiezorg

Hetzelfde vertrouwde gezicht, op een vast moment. De combinatie van jong en oud heeft een zeer positieve uitwerking op iemand met dementie.

Wat is dementie?

Dementie is een progressieve aandoening die de hersenen aantast en leidt tot geheugenverlies, verwarring, problemen met taal en gedragsveranderingen. Het is geen specifieke ziekte, maar een verzamelnaam voor symptomen veroorzaakt door verschillende hersenaandoeningen.

Doordat mensen met dementie informatie niet meer goed kunnen verwerken zullen dagelijkse handelingen minder makkelijk gaan dan voorheen. Bij Mantelaar snappen wij dat dementie niet alleen uw naaste beïnvloedt, maar ook invloed heeft op u.

Wat is dementiezorg?

Dementiezorg is een gespecialiseerde vorm van zorg die gericht is op het bieden van ondersteuning, begeleiding en zorg aan uw naaste met dementie.

Mensen met dementie hebben veel zorg en structuur nodig. Wanneer uw naaste wordt gediagnosticeerd met deze ziekte is dit heel verdrietig en zal er het nodige veranderen in uw thuissituatie.

Hoe ondersteunt Mantelaar?

Wij hebben een persoonlijke aanpak. Betrokkenheid en aandacht vinden wij erg belangrijk. Een vertrouwd gezicht zorgt voor herkenning en rust bij uw naaste. Wij streven er daarom naar om dezelfde persoon in te zetten. Wanneer de zorg intensiever wordt kan er met een vast team gewerkt worden rondom uw naaste.

Wij bieden hulp bij handelingen als boodschappen doen, aankleden, samen koken en eten en dingen ondernemen om uw naaste te betrekken in het alledaagse leven.

Zit uw naaste in een vergevorderd stadium? Wij ervaren dat er dan vaak 24 uurszorg of nachtzorg nodig is. Het geeft u als mantelzorger de adempauze die u nodig heeft om de zorg vol te houden.

Waarom dementiezorg via Mantelaar?

Naast het feit dat wij al bijna tien jaar dementiezorg door heel Nederland bieden volgen onze zorgverleners óók onze Academy en zijn door middel van microlearning en live trainingen getraind in de omgang met mensen met dementie.

Onze specialist Annemarie Bolder neemt ze mee in hoe je een omgeving creëert die stimulerend is. Zij beantwoordt onder andere de vraag: ‘Hoe zorg je ervoor dat iemand optimaal deel neemt aan alledaagse taken en gebeurtenissen?’

Hoe wordt dementiezorg gefinancierd?

De meeste cliënten ontvangen iedere week een aantal uur ondersteuning. Dit kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken samen met u naar uw situatie en komen tot een drempelvrije financieringsroute. De mogelijkheden zijn onder andere:

*Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Vraag uw zorg aan

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook

Mantelzorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie