Logo Mantelaar

Palliatieve zorg

Bij Mantelaar begrijpen we hoe belangrijk het is om uw naaste de best mogelijke zorg te bieden in de laatste fase van hun leven. Onze jonge dienstverleners staan klaar om u en uw naaste te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is gespecialiseerde zorg die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten die lijden aan een ernstige, vaak levensbedreigende ziektes. Het doel is het verlichten van pijn en symptomen, het bieden van emotionele ondersteuning en het bevorderen van comfort.

Waar kan Mantelaar bij ondersteunen?

Mantelaar is flexibel in te zetten voor wekelijkse kortere diensten vanaf 3 uur tot langere diensten zoals nachtzorg of 24 uurszorg. Onze dienstverleners zijn getraind om zorgvragers en hun naasten te ondersteunen in de palliatieve fase. 

Bij Mantelaar kijken we altijd waar de behoeften van de zorgvrager en mantelzorg ligt. Vanuit hier kijken wij welke dienstverleners het beste aansluiten op de hulpvraag.

Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden genoemd waar onze zorgstudenten onder andere voor ingezet kunnen worden.

Praktische Ondersteuning:

  • Boodschappen halen, koken, begeleiden bij eten, afwassen en opruimen;
  • Een was doen, was vouwen, bed verschonen;
  • Vuilniszak wegbrengen;
  • Vervangen van een lamp.

Emotionele Ondersteuning:

  • In de palliatieve fase kan er behoefte zijn aan een luisterend oor, geruststelling en emotionele steun.
  • Afleiding en gezelschap (als hier behoefte aan is).

Hulp inschakelen:

  • De dienstverleners kunnen dag en nacht bij uw naaste blijven. Voor extra hulp of noodsituaties nemen zij contact op met hulpdiensten zoals 112, de huisarts of de verpleegkundigen.

Waarom ondersteuning van Mantelaar?

Mantelaar biedt al bijna tien jaar mantelzorgondersteuning door heel Nederland. Met onze jonge en gedreven dienstverleners ondersteunen wij de mantelzorger en zorgvrager waar en wanneer zij dat willen.

Of uw naaste nu herstelt van een operatie, leeft met een chronische ziekte zoals dementie, of in de laatste fase van het leven is, onze zorgverleners zijn flexibel en passen zich aan iedere situatie gemakkelijk aan om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.

Onze dienstverleners hebben een achtergrond in de zorg of doen een zorggerelateerde opleiding. Daarnaast volgen onze dienstverleners ook interne training over o.a. palliatieve zorg.

Hoe wordt onze zorg gefinancierd?

Ondersteuning van Mantelaar kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken graag samen met u naar uw situatie en komen tot een drempelvrije financiering route. De mogelijkheden zijn onder andere:

*Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Vraag uw zorg aan

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie

Respijtzorg

Meer informatie