Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Diensten

Onze zorgstudenten bieden u integrale hulp. Zij helpen bij het huishouden, de administratie en in de keuken. Zij bieden hulp en begeleiding bij het opstaan, het aantrekken van steunkousen en toiletbezoek. Ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U mag het zeggen! De zorgstudenten nemen de tijd voor u.

Download hier direct de brochure

Circels

 

Mantelzorg

Mantelzorgen is soms intensief. Naast mantelzorg spelen er vaak meerdere zaken een rol, zoals werk en een eigen gezin. Mantelzorgen voor een naaste kan daardoor té zwaar worden. Mantelaar wil het verschil maken: door studenten in te zetten die een zorgopleiding volgen worden de mantelzorgers ontlast.

 

24 uurs zorg

24 Uurs zorg via Mantelaar ontlast u als mantelzorger voor de volle 24 uur. Zo kunt u een weekend weg of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen. De 24 uurs dienst is een populaire dienst onder de zorgstudenten. Zij willen graag wat langer reizen met het OV voor deze bezoeken. Om die reden kunnen wij 24 uurs zorg zo goed als door het hele land leveren.

 

Ouderenzorg

De zorg voor ouderen in Nederland wordt deels geregeld door de overheid en zorgverzekeraars. Zorg wordt steeds duurder. Ouderen worden geacht steeds langer thuis te blijven wonen. Veel ouderen willen ook graag in hun eigen huis blijven wonen, maar dan wel met de nodige zorg en ondersteuning.

 

Zorg bij dementie

Ouderdom kan gepaard gaan met dementie, in een lichtere of zwaardere vorm. De zorgstudenten geven tijdens hun sollicitatie aan of zij hier mee bekend zijn en/of ervaring mee hebben. Naast dat de zorgstudent vanuit hun opleiding een theoretische achtergrond hebben, organiseert Mantelaar regelmatig bijeenkomsten met een dementie deskundige voor alle studenten.

 

Particuliere thuiszorg

Bij particuliere thuiszorg koopt u zelf zorg in. De zorgverzekeraar of de overheid zit er niet tussen. Zoals u, als consument, ook uw spullen rechtstreeks bij een winkel koopt. U kunt particuliere zorg ook bij Mantelaar inkopen. Belangrijk om te weten is dat Mantelaar geen thuiszorgorganisatie is, maar een bemiddelingsbureau.

 

Respijtzorg

Wanneer vervangende mantelzorg volledig, dan wel tijdelijk, wordt overgenomen door een betaalde of vrijwillige kracht, heet dit respijtzorg. Respijtzorg wordt steeds vaker vergoed door de zorgverzekeraar. Voor uw specifieke mogelijkheden belt u het beste even naar uw verzekeraar of naar Mantelaar. U kunt dan vragen naar de mogelijkheden voor respijtzorg.

 

Nachtzorg

Nachtzorg via Mantelaar biedt dé uitkomst als uw naaste hulp of geruststelling nodig heeft in de nacht. De zorgstudenten van Mantelaar kunnen in de nacht deze taken van u overnemen waardoor u zelf aan een goede nachtrust toekomt. Het nachttarief geldt tussen 22:00u en 07:00u. Wilt u meer weten over onze tarieven?

 

Dagbesteding

De dagbesteding is dicht. Zorgvragers zitten op het moment thuis. De druk op mantelzorgers wordt steeds groter en zij kunnen niet altijd geven wat de zorgvrager nodig heeft. Mantelaar is samen met de Coöperatie VGZ en de gemeente Rotterdam om de tafel gegaan om te kijken naar een oplossing en die is gevonden.

U bevindt zich hier: