Logo Mantelaar

Mantelzorgonder-steuning in Dordrecht

Mantelaar biedt hoogwaardige mantelzorgondersteuning in Dordrecht. Wij weten dat mantelzorg zwaar kan zijn en veel tijd van u vraagt. Met de hulp van onze zorgstudenten kunt u als mantelzorger even tijd voor uzelf nemen.

Waarom mantelzorgondersteuning in Dordrecht via Mantelaar

Mantelaar heeft al jaren ervaring met mantelzorgondersteuning in Dordrecht. Ook zijn wij de specialist op het gebied van ondersteuning in Dordrecht en omgeving.

Voor mantelzorgondersteuning in Dordrecht bieden wij zorg overdag en ‘s nachts aan. Daarnaast is Mantelaar in Dordrecht ook actief met 24 uurszorg.

Door de hulp van onze energieke zorgstudenten werken wij aan een toekomst dat iedereen langer thuis kan blijven wonen. Ook zijn onze zorgstudenten blij met u. Door het verlenen van mantelzorgondersteuning kunnen de zorgstudenten praktijkervaring opdoen.

Wat kunt u verwachten van Mantelaar in Dordrecht?

Met mantelzorgondersteuning in Dordrecht nemen wij de zorg van u of de huidige mantelzorger tijdelijk of volledig over. Het tijdelijk of volledig overnemen van de zorg wordt ook wel respijtzorg genoemd.

Na het intakegesprek met u en uw naaste zoeken wij een bijpassende zorgstudent die in de zorgbehoefte van uw ouder, partner of kind kan voorzien. Alle zorgstudenten in Dordrecht bieden uitstekende ondersteuning en starten met een interne training.

De zorgstudenten bieden op een prettige manier mantelzorgondersteuning in Dordrecht en omgeving. Dit bieden onze zorgstudenten in combinatie met gezelschap en praktische hulp. U kunt van Mantelaar in Dordrecht zorg overdag, nachtzorg en 24 uurszorg verwachten.

Welke financieringsmogelijkheden en vergoedingen zijn er in Dordrecht?

De gemeente Dordrecht heeft een regeling die ondersteuning in Dordrecht vergoedt. De regeling bestaat uit 48 uur ondersteuning en is vrij te besteden. Er is geen eigen bijdrage nodig.

Via verzekeringsmaatschappijen zoals VGZ, Interpolis, Univé, etc. is het in sommige gevallen mogelijk om mantelzorgondersteuning vergoed te krijgen. Voor ondersteuning in Dordrecht kunt u ook gebruik maken van het persoonsgebonden budget (PGB) en/of het volledig zelf financieren van mantelzorgondersteuning.

Via de gemeente Dordrecht kunt u als mantelzorger een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de parkeerkosten. U kunt ook een Dordtpas aanvragen, met daarop een tegoed om leuke dingen te ondernemen.