Logo Mantelaar

Mantelzorg-ondersteuning in Rotterdam

Voor mantelzorgondersteuning in Rotterdam kunt u bij Mantelaar verschillende soorten zorgdiensten aanvragen. Onze zorgverleners weten de juiste zorg te bieden aan uw ouder, partner of kind.

Waarom mantelzorgondersteuning in Rotterdam via Mantelaar

Wij weten dat het bieden van mantelzorg erg zwaar kan zijn, daarom willen onze energieke mantelzorgondersteuners in Rotterdam u helpen. Daarnaast is Mantelaar de specialist op het gebied van mantelzorgondersteuning.

Onze zorgstudenten kunnen overdag, ’s nachts en 24 uur per dag ondersteuning in Rotterdam en omgeving bieden. Met de hulp van onze zorgstudenten kunt u of de huidige mantelzorger ontspannen en de zorgtaken tijdelijk of volledig uit handen geven door te kiezen voor mantelzorgondersteuning.

Wat kunt u verwachten van Mantelaar in Rotterdam?

Met de mantelzorgondersteuning in Rotterdam bieden wij niet alleen persoonlijke verzorging. Bij Mantelaar krijgt uw naaste ook een gezellige, energieke en kundige mantelzorgondersteuner aan huis.

Bij ons kunt u in Rotterdam en omgeving zorgondersteuning overdag, ’s nachts en 24 uurszorg verwachten. De mantelzorgondersteuning overdag in Rotterdam kan bestaan uit het aantrekken van steunkousen, het bieden van hulp naar het toilet en meer.

Ook kunt u kiezen voor mantelzorgondersteuning in Rotterdam tijdens de nachturen. Tijdens de nachtzorg kunt u van ons verwachten dat de zorgstudent ’s nachts klaar staat voor begeleiding naar het toilet, maar ook voor het bieden van geruststelling. Met 24 uurszorg is er dag en nacht toezicht en hulp door de zorgstudent voor uw naaste.

Uw ouder, partner of kind krijgt een vaste zorgstudent toegewezen. De zorgstudent kan op deze manier een persoonlijke band met uw naaste opbouwen. Daarnaast biedt de zorgstudent persoonlijke verzorging, maar ook begeleiding naar een afspraak.

Welke financieringsmogelijkheden en vergoedingen zijn er in Rotterdam?

Er zijn meerdere financieringsmogelijkheden en vergoedingen voor mantelzorgondersteuning in Rotterdam.

Verzekeringsmaatschappijen zoals VGZ, Univé, UMC, IZA en het Zilveren Kruis vergoeden mantelzorgondersteuning. Iedereen met het VGZ Rotterdampakket is ruim aanvullend verzekerd. Zo heeft u recht op minimaal 21 dagen zorg én gezelschap van een zorgstudent van Mantelaar.

Daarnaast kan de mantelzorgondersteuning in een aantal gevallen gefinancierd worden met het persoonsgebonden budget (PGB). U kunt mantelzorgondersteuning ook particulier financieren.

Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden voor mantelzorgondersteuning in Rotterdam.

Naast de financieringsmogelijkheden biedt de gemeente Rotterdam alle huidige mantelzorgers in de regio ook verschillende vergoedingen aan. U ontvangt bijvoorbeeld een Rotterdampas inclusief een eenmalige OV-tegoed. Met deze pas kunt u gratis of met korting vele dagen op pad. Het aanvragen van een parkeervergunning is voor u als mantelzorger ook mogelijk.

VGZ Rotterdam


Iedereen met het VGZ Rotterdampakket is ruim aanvullend verzekerd. Zo heeft u recht op minimaal 21 dagen zorg én gezelschap van een zorgstudent van Mantelaar. 

Bekijk er meer over op de financieringspagina
Rotterdam

Vestiging Rotterdam

085 – 0643030
info@mantelaar.nl