Logo Mantelaar

Mantelzorgonder-steuning in Utrecht

Mantelaar biedt hoogwaardige zorg in Utrecht. Wij werken met zorgstudenten die u in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis ondersteuning bieden.

Waarom mantelzorgondersteuning in Utrecht via Mantelaar

Mantelaar is de specialist op het gebied van mantelzorgondersteuning in Utrecht. Bij Mantelaar bieden wij kundige, energieke en gedreven zorgverleners in Utrecht. De mantelzorgondersteuners van Mantelaar weten zich naar elke zorgsituatie aan te passen.

Wanneer u kiest voor mantelzorgondersteuning in Utrecht via Mantelaar kunt u of de huidige mantelzorger een stapje terug doen in het verlenen van zorg.

Subsidie Gemeente Utrecht

In opdracht van de gemeente Utrecht kunnen dienstverleners van Mantelaar worden ingezet om Utrechtse mantelzorgers te ontlasten. Andere passende financieringsvormen zijn hierbij voorliggend. Mantelaar denkt daarin graag met u mee. Geen andere financieringsvormen mogelijk? Dan kunt u in sommige gevallen aanspraak maken op de vergoeding vanuit de gemeente. Vul ons aanmeldformulier in om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kunt u verwachten van Mantelaar in Utrecht

Met mantelzorgondersteuning in Utrecht krijgt uw naaste persoonlijke verzorging. Daarnaast weten de mantelzorgers van Mantelaar de juiste band op te bouwen met de zorgvrager.

Onze mantelverzorgers staan ook voor praktische zaken voor u klaar. Mantelaar in Utrecht biedt onder andere begeleiding naar medische afspraken, hulp bij het koken en/of boodschappen doen.

Daarnaast kan de zorgvrager ook zorgverlening/thuishulp verwachten bij onder andere het aantrekken van steunkousen.

Alle mantelzorgers van Mantelaar in Utrecht bieden zorg aan huis, gezelschap en hulp bij praktische zaken. Zo kunt u van Mantelaar in Utrecht 24 uurszorg aan huis verwachten.

Welke financieringsmogelijkheden en vergoedingen zijn er in Utrecht?

Voor financieringsmogelijkheden en vergoedingen hebben wij een samenwerking met de gemeente Utrecht. Op deze manier kunt u mantelzorgondersteuning in Utrecht op een leuke manier financieren. Voor meer informatie over deze samenwerking kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze medewerkers.

De gemeente Utrecht biedt mantelzorgers een vergoeding van 75% op het parkeertarief. Voor de aanvraag van deze parkeervergoeding heeft u een brief van de Wmo of een van de wettelijk toegelaten zorginstellingen nodig.

Bij de gemeente Utrecht kunt u ook een reiskostenvergoeding aanvragen. U kunt een reiskostenvergoeding aanvragen, wanneer u reist naar een adres buiten de gemeente Utrecht met een totale afstand van minimaal 60 kilometer. Daarnaast geldt deze vergoeding alleen voor mantelzorgers die zorg verlenen aan een eerste- of tweedegraads familielid.

Vele verzekeringsmaatschappijen vergoeden mantelzorgondersteuning via bepaalde aanvullende zorgverzekeringspakketten. Bij een aantal verzekeraars wordt 24 uurs zorg ook vergoed. Meer informatie over financieringsmogelijkheden en vergoedingen via de verzekering? Lees hier meer over de verzekeraars.

Daarnaast kan mantelzorgondersteuning in Utrecht vergoed worden vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Bekijk er meer over op de financieringspagina

Nienke Boom Vestigingsmanager

085 – 0643030
nienkeboom@mantelaar.nl