Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Almere

Soms heeft een cliënt constante zorg nodig en soms vindt uw naaste het fijn dat er ‘s nachts iemand is die een oogje in het zeil houdt. Voor u is deze taak zwaar om op u te nemen, omdat u de hele nacht op moet blijven en u de volgende dag weer aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar. Bij Mantelaar kunt u aangeven wat er nodig is aan nachtzorg. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn voor u. Opeens slaapt er iemand in huis die u niet kent. Voordat de student van Almere daadwerkelijk bij u aan de slag gaat, zal er eerst nog een kennismaking plaatsvinden.Tijdens dit gesprek kunt u samen met de zorgstudent afspraken maken over de werkzaamheden van de nachtdiensten.

Wanneer is nachtzorg in Almere van toepassing?

Iedereen die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in de nacht, komt in aanmerking voor nachtzorg in Almere. Dementerenden dwalen ’s nachts nog wel eens rond of kunnen onrustig zijn. Of wanneer uw naaste een chronische ziekte heeft of gehandicapt is, zijn de nachten ook zwaar. Wellicht heeft u vraagtekens of nachtzorg ook voor uw situatie van toepassing is of bent u opzoek naar mantelzorgondersteuning in de nacht. Vul dan het het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Waarom nachtzorg via Mantelaar in Almere?

Het leuke van Mantelaar is dat u de zorgstudent ook wat kunt bieden.Vanuit de zorgstudent is er behoefte om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk. De zorgstudenten volgen studies zoals geneeskunde of verpleegkunde in de regio van Almere.. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of sociaal werk een uitkomst bieden. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn en valgevaarlijk, kan een student ergotherapie een juiste match zijn. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen dit na elke dienst rapporteren in een dagboekbericht. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van wat er is gebeurd in de nacht.

Tarieven en vergoedingen voor nachtzorg in Almere

Het nachttarief van Mantelaar bedraagt 15,55 euro per uur, en geldt tussen 22.00 uur en 7.00 uur. Voor een volledige nachtdienst betaalt u 139,95 euro. U kunt uiteraard het bezoek uitbreiden naar wens. Hierbij kan u denken aan totale 24 uurs zorg of respijtzorg.

Slaapdienst

De nachtdiensten worden gezien als slaapdiensten. Tegen het nachttarief mag de zorgstudent tot 3 keer per nacht gewekt worden. Als blijkt dat de zorg in de nacht intensiever is dan gedacht en de zorgstudent meer dan 3 keer per nacht zorg moet leveren, dan zullen wij met u in overleg gaan over het tarief.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: