Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Nijmegen

U bent een mantelzorger in Nijmegen als u langdurig en onbetaald de zorg van uw naaste op u neemt. Een groot kenmerk van een mantelzorger is dat er een persoonlijke band is met de zorgbehoevende. Meestal is dit uw vader of uw moeder, maar kan ook een buur of kennis zijn. Een ander kenmerk van mantelzorg is dat uw naaste niet meer zelf de algemene dagelijkse levensbehoeften kan doen. Uw naaste is bijvoorbeeld dementerend, chronisch ziek, lichamelijk of geestelijk beperkt. Wanneer uw kind gehandicapt is of u een oudere in uw omgeving steunt met dementie, dit valt ook onder mantelzorg in Nijmegen.

Zorgstudent Nyncke

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Nijmegen van toepassing?

Mantelzorg is van toepassing als u langdurig de zorg van uw naaste op u neemt. Dit kan uw ouder zijn, uw partner, maar ook een goede kennis of buur. Deze kan dementerende zijn, maar ook chronisch ziek of gehandicapt. Mantelzorger zijn is meestal een fulltime naast uw werk/gezin en andere bezigheden. Het is niet altijd haalbaar om alle ballen in de lucht te houden. Wij snappen dit en bieden daarom mantelzorgondersteuning door middel van de inzet van zorgstudenten in Nijmegen.

Mantelzorger zijn in Nijmegen is anders dan vrijwillig zorg geven. Een vrijwilliger kiest er zelf voor om ondersteuning te geven. Vrijwilligerswerk is vaak georganiseerd en komt niet voort uit een persoonlijke verband en kan ten alle tijden gestopt worden wanneer de vrijwilliger dit wil. Als je mantelzorger bent, kan dit niet.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Wanneer u of uw naaste in Nijmegen verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, dan komt u in aanmerking voor een vergoeding. van respijtzorg. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Nijmegen?

Om de juiste zorg in Nijmegen te kunnen geven, koppelen wij zorgstudenten die een zorggerelateerde studie volgen. Is uw naaste bijvoorbeeld onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of geneeskunde in de nacht komen ondersteunen. Bij Mantelaar kunt u zelf aangeven welke vorm van zorg u of uw naaste nodig heeft. Deze taak kan erg zwaar zijn voor u als u, naast het verzorgen van uw naaste, de volgende dag aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar en daarom kunt u een zorgstudent uit Nijmegen inzetten.

U bevindt zich hier: