Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Ouderenzorg in Den Bosch

Iedereen wordt ouder en kan daar soms wel wat hulp gebruiken. De één wat sneller dan de ander en wij bij Mantelaar bieden graag die ondersteuning die per persoon nodig is.  Ouder worden betekent dat u of uw naaste lichamelijk en geestelijk minder gaan presteren. Dit is een geweten en ieder doet dit op haar/zijn eigen manier. De groep ouderen in Den Bosch groeit enorm. Er is steeds meer en een bredere behoefte aan voorzieningen en zorg voor ouderen en de stad staat voor een enorme uitdaging om kwalitatief goede zorg aan te blijven bieden in de toekomst.

Neem contact met ons op

Wanneer is ouderenzorg in Den Bosch van toepassing?

Iedereen die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning bij het ouder worden, komt in aanmerking voor ouderenzorg in Den Bosch. Cliënten met dementie kunnen gaan dwalen in de nacht en kunnen nog wel eens onrustig zijn. Dan is het fijn dat iemand een dienst voor zorg, gezelschap of praktische hulp komt doen. Misschien vraagt u zich af of ouderenzorg in Den Bosch ook voor uw situatie van toepassing is. Wij kijken daar graag samen met u naar.

Waarom ouderenzorg via Mantelaar in Den Bosch?

Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn. Opeens is er iemand die voor u zorgt die u nog niet zo goed kent. Voordat de zorgstudent bij u aan de slag gaat voor een dienst, gaat u eerst nog kennismaken. Tijdens dit gesprek kunt u samen met de zorgstudent afspraken maken over de werkzaamheden van de zorg. Wat het leuke voor de zorgstudenten van Mantelaar is, dat zij direct praktijkervaring opdoen als zij bij ingezet worden als zorgondersteuning. Wij selecteren onze zorgstudenten uit Den Bosch zorgvuldig.

Tarieven en vergoedingen voor ouderenzorg in Den Bosch

Het tarief voor ouderenzorg in Den Bosch is het dagtarief van €20,52 per uur. U dient minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Ouderenzorg wordt door een aantal zorgverzekeringen vergoed zoals VGZ, IZZ, Unive, IZA, UMC als u aanvullend verzekerd bent. Het aantal dagen per verzekering zijn verschillend, maar kunnen oplopen tot 25 bij VGZ. 

Wanneer u of degene die ouderenzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg, vervangende mantelzorg, of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: