Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Amsterdam

Mantelzorg is meer dan alleen de daagse zorg voor degenenen die dat nodig hebben. Als mantelzorger bent u iemand die lange tijd-onbetaald- veel zorg geeft, meestal aan een naaste, geliefde. Mantelzorg is meer zorg dan dat u normaal van elkaar verwacht. Mantelzorger wordt u meestal niet bewust. Ondanks mantelzorg niet verplicht is, vindt u het waarschijnlijk logisch dat als uw naaste, kind, ouder, partner, plotseling ziek wordt, u hier de zorg voor neemt.

Zorgstudent Nyncke

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Amsterdam van toepassing?

Mantelzorg is van toepassing als u de zorg op u neemt van uw naaste. Deze kan chronisch ziek zijn, lichamelijk of geestelijk beperkt of dat uw kind gehandicapt is of een oudere in uw omgeving die dementerend is. Dit zijn vormen van mantelzorg met het kenmerk dat er een persoonlijke band met de cliënt is. Mantelzorg is langdurige, onbetaalde zorg op u nemen.

Dat is ook het verschil met vrijwilligerszorg. Vrijwilligers kiezen ervoor om voor een ander te zorgen. Dit komt meestal ook voort uit een georganiseerd verband van een instelling of stichting. Bij vrijwillige zorg verlenen komt niet voor vanuit een persoonlijk verband en kunnen hier op eigen initiatief met het zorg geven stoppen.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Amsterdam?

Via Mantelaar kan het leven van een mantelzorger een stuk makkelijker gemaakt worden. Om te zorgen dat u als mantelzorger niet overbelast raakt en te ontzorgen heeft Mantelaar de oplossing en dat is hulp inhuren. Die hulp is een zorgstudent van Mantelaar. Deze kan ondersteuning zijn van de mantelzorger, maar kan ook vervanging zijn van de mantelzorger.

De zorgstudent studeert een zorggerelateerde studie zoals geneeskunde, verpleegkunde of psychologie. Sommige studenten kunnen verpleegtechnische handelingen uitvoeren en deze studenten kunnen dan ook ingezet worden als vervanging voor de mantelzorger. Alle studenten kunnen het stuk gezelschap en persoonlijke aandacht bieden wat bij mantelzorg ook zo belangrijk is. Voor de student is het een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen en kan zich beter voorbereiden op de toekomst en carrière na de studie. Het is een win-win situatie.

Tarieven voor mantelzorg in Amsterdam

Als u kiest voor particuliere zorg, dan betekent dat u de factuur krijgt en zelf betaalt. U betaalt voor de zorg die er nodig is. Voor een zorgstudent hebben wij standaard tarieven.

Vergoedingen voor mantelzorg in Amsterdam

Een zorgstudent van Mantelaar kan vergoedt worden uit verschillende bronnen zoals PGB en vanuit de verzekering in Amsterdam. Dit kan vanuit PGB. Mantelaar vraagt geen PGB aan, maar via deze route kunt u PGB aanvragen.

Mantelaar heeft een partnership met verzekeraar VGZ in de regio Amsterdam. Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: