Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Zorg bij dementie in Amsterdam

Dementie is een ziekte die meestal voorkomt bij de oudere generatie. Toch begint deze ziekte tussen de 40 en 65 jaar. Vaak worden de eerste symptomen,zoals geheugenverlies, niet herkend, maar bij sommigen wel. Iemand met dementie in Amsterdam kan snel achteruit gaan of nog jarenlang een relatief goed leven leiden. De fase waarin iemand zit is bepalend voor wat hij of zij nog kan en of er behoefte is aan ondersteuning. Die ondersteuning kan praktisch beginnen zoals boodschappen doen, opletten bij dwalen, samen wandelen.

Lise en Mevrouw Dekker

Neem contact met ons op

Wanneer is zorg bij dementie in Amsterdam van toepassing?

Wanneer u mantelzorger bent van iemand met dementie kan dit heel zwaar zijn. Het is moeilijk om uw naaste in deze situatie te zien. U wilt, begrijpelijk, zo goed mogelijk voor uw naaste zorgen. Wij kunnen ons bij Mantelaar goed voorstellen dat u op sommige momenten niet de deur in Amsterdam uit wil gaan, omdat degene met dementie anders niet gerustgesteld kan worden. Dan is mantelzorgondersteuning of vervanging juist van toepassing. Mantelaar kijkt met u waar de zorgbehoefte ligt. Op basis hiervan wordt er gezocht naar een perfecte match. Dit kan een geneeskunde student zijn, maar ook een fysiotherapie student.

Waarom zorg bij dementie via Mantelaar in Amsterdam?

De zorgstudenten van Mantelaar in Amsterdam zijn flexibel en doen een zorggerelateerde studie. Ze krijgen les in gedrag en ook omgaan met dementie. De groep van dementerenden wordt steeds groter en de studenten worden hier op voorbereid. Omdat ze ondersteuning bieden naast hun studie, kunt u samen met de student flexibel diensten afstemmen. Onze zorgstudenten wonen in Amsterdam en wij streven ernaar om de perfecte match te maken in uw eigen regio. Dit maakt de communicatie juist zo flexibel.

Tarieven en vergoedingen voor zorg bij dementie in Amsterdam

Zorg bij dementie kan vergoed worden door het PGB of door een verzekering. De vorm van zorg kan ook particulier afgenomen worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar in Amsterdam aangaat en er geen tussen instantie is. Bekijk hier of u hiervoor verzekerd bent. Direct interesse? Meld u aan!

U bevindt zich hier: