Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Haarlem

Soms heeft een cliënt constante zorg nodig en soms vindt uw naaste het fijn dat er ‘s nachts iemand is die een oogje in het zeil houdt. Voor u is deze taak zwaar om op u te nemen, omdat u de hele nacht op moet blijven en u de volgende dag weer aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar. Bij Mantelaar kunt u aangeven wat er nodig is aan nachtzorg. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn voor u. Opeens slaapt er iemand in huis die u niet kent. Voordat de student uit Haarlem daadwerkelijk bij u aan de slag gaat, zal er eerst nog een kennismaking plaatsvinden. Tijdens dit gesprek kunt u samen met de zorgstudent afspraken maken over de werkzaamheden van de nachtdiensten.

Haarlem

Neem contact met ons op

Wanneer is nachtzorg in Haarlem van toepassing?

Zorg in de nacht is van toepassing als de cliënt in Haarlem ondersteuning in de nacht nodig heeft. Dit kan zijn, om te helpen naar de toilet, een glaasje water aangeven of geruststellen. Dementerenden dwalen ’s nachts nog wel eens rond of kunnen onrustig zijn en cliënten met een chronische ziekte of een handicap hebben meestal ook zorg nodig in de nacht. Wellicht heeft u vraagtekens of nachtzorg ook voor uw situatie van toepassing is of bent u opzoek naar mantelzorgondersteuning in de nacht in uw regio van Haarlem. Meld u aan en dan nemen wij contact met u op.

Waarom via Mantelaar een zorgstudent in de nacht?

Niet alleen uw en uw naaste profiteren van het ontzorgen, maar de student zelf ook. Al onze studenten doen een zorggerelateerde studie. Zij kunnen de theoretische kennis direct toepassen in de praktijk. De zorgstudenten volgen studies zoals geneeskunde of verpleegkunde. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of sociaal werk de beste ondersteuning bieden. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn en valgevaarlijk, kan een student fysiotherapie u of uw naaste het beste helpen. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen dit na elke dienst rapporteren in een dagboek. Heeft u wel behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een verpleegkunde student de beste match zijn.

Tarieven en vergoedingen voor nachtzorg in Haarlem

Het nachttarief van Mantelaar bedraagt 15,55 euro per uur, en geldt tussen 22.00 uur en 7.00 uur. Voor een volledige nachtdienst betaalt u 139,95 euro. U kunt uiteraard het bezoek uitbreiden naar wens. Hierbij kan u denken aan totale 24 uurs zorg of respijtzorg in uw regio in Haarlem.

Slaapdienst

De nachtdiensten worden gezien als slaapdiensten. Tegen het nachttarief mag de zorgstudent tot 3 keer per nacht gewekt worden. Als blijkt dat de zorg in de nacht intensiever is dan gedacht en de zorgstudent meer dan 3 keer per nacht zorg moet leveren, dan zullen wij met u in overleg gaan over het tarief.

U bevindt zich hier: