Logo Mantelaar

#ikbenmantelaar omdat

Wist jij al dat we samen met ruim 600 zorgstudenten mantelzorgers en hun naaste ondersteunen? Onze zorgstudenten maken mooie, grappige, en ontroerende momenten mee met hun cliënten.

Blog door Iris Klaversma 21 juni 2022

En wij vinden dat Nederland veel meer mag zien van dit impactvolle werk. En wie anders kan dit het beste laten zien dan onze mantelaars! Ik vertel je graag hoe wij onze zorgstudenten gaan inspireren.

Laten we beginnen met het belang van mantelzorgondersteuning.

De vraag naar zorg onder thuiswonende neemt de komende jaren met 70% toe, het aantal mantelzorg-gevers stijgt maar met 7%. Bij Mantelaar werken we met ze allen aan het doel om deze kloof te overbruggen. Dankzij de inzet van onze zorgstudenten kunnen de zorgnemers langer en gelukkiger thuis blijven wonen. Tegelijkertijd wordt de mantelzorger ont-zorgt. Juist die impact is het laten zien waard, want de vraag naar mantelzorgondersteuning zal in de toekomst toenemen. [1]

Met #ikbenmantelaar omdat laten we de impact zien met de kracht van waarom.

Onlangs hebben we de Mantelaar Academy gelanceerd. Via een interactieve module stimuleren we studenten om na te denken over hun keuze voor een sociaal maatschappelijke baan bij Mantelaar. Door hun bewust te maken van hun intrinsieke motivatie hopen wij ze te inspireren om mooie momenten vast te gaan leggen en aan te zetten tot het vertellen van hun ‘why’.

Zoals Teun Toebes, die zijn missie ‘het vergoten van de levenskwaliteit van mensen met dementie’ op de politieke agenda heeft weten te zetten. Via Instagram laat hij zijn ‘waarom’ zien door herinneringen op te halen en te creëren samen met mensen met dementie. Wij hebben Teun Toebes uitgenodigd om een webinar te komen geven en studenten handvatten te bieden om hun ‘why’ te vormen.

En met de kracht van beeld.

Om impact waarneembaar te maken, nodigen we de studenten uit om de momenten die het waard zijn vast te leggen. Ben jij mantelzorger of cliënt? Dan hopen wij jou ook onderdeel te maken van de #ikbenmantelaar campagne zodat we met ze alle de maatschappelijke missie ‘ondersteuning van mantelzorgers’ kunnen uit te dragen. We betrekken jou graag bij de mooie momenten van studenten met hun cliënt via blogs en onze Facebookpagina. En wij hopen op jouw enthousiasme en steun!

Tot de volgende blog!

Groetjes,
Iris

Lees ook

16 november 2021

Hoe betaalt u de rekening bij PGB?

Heeft u of uw naaste door ziekte, een handicap of ouderdom zorg of huishoudelijke hulp nodig? Dan heeft u misschien recht op een PGB. Er wordt dan een budget in de vorm van geld beschikbaar gesteld. Met een PGB regelt u zelf de zorg.

Lees verder