Logo Mantelaar

Marije is mantelzorger en ging een week op vakantie.

Marije nam voor de zomer contact met ons op met een bijzondere zorgvraag; haar zoon Tom (17) wilde heel graag een jongerenvakantie beleven. Ze vroeg bij ons ondersteuning aan want Tom kan vanwege zijn lichamelijke handicap niet alleen op vakantie.

Blog door Iris Klaversma 19 augustus 2022

Marije koos bewust voor Mantelaar:

“Het leeftijdsverschil tussen Tom en een zorgstudent is een stuk kleiner ten opzichte van een oudere zorgverlener. Dat zorgt ervoor dat hij zich behandeld voelt naar zijn leeftijd en dat is veel leuker in de omgang.”

Om Tom zijn jongerenvakantie tot leven te brengen stelden wij deze ontzettend leuke oproep uit binnen ons netwerk. Dit leek zorgstudent Kas een ontzettend bijzondere ervaring. Vooraf aan de vakantie ontmoette Marije, Tom en Kas elkaar en er was een goeie klik. Tom deelde enthousiast welke activiteiten hij wilde ondernemen en ze bespraken waarbij ondersteuning nodig was.

Marije als mantelzorger op vakantie
Afbeelding: Canyoning langs een rivier in Zuid-Frankrijk.

Ook als mantelzorger kun je zorgeloos op vakantie

Op naar Zuid-Frankrijk! Zorgstudent Kas ging samen met zijn vriendin naar de camping om Tom daar te ontmoeten. Marije trok met de rest van het gezin verder door naar het Zuiden van Frankrijk, om verder te genieten van een week extra vakantie.

“Vorige zomer waren we een week eerder naar huis gereden omdat het voor Tom fysiek te zwaar was. Wij houden van een actieve vakantie en de tijdsduur wordt bepaald door zijn grenzen.”

Marije

Voor Marije was het een spannend moment, haar zoon die voor het eerst alleen met leeftijdsgenoten een week vakantie zou gaan houden. Gedurende week waren er af en toe contactmomentjes en Marije wist dat Tom in goede handen was. De rest van de vakantie hadden Marije en haar gezin heerlijk genoten van activiteiten. Ze zijn gaan canyoning langs een mooie rivier. Zonder gebonden te zijn aan een tijd konden ze in de avonden tot rust komen van de fysieke inspanningen.

Marije met haar gezin. Afbeelding: Marije met haar gezin.


Marije heeft zorgeloos kunnen genieten van een avontuurlijke vakantie terwijl Tom zijn eerste echte jongeren vakantie aan het vieren was. Deze ervaring was voor zowel als Marije, Tom en zorgstudent Kas voor herhaling vatbaar!

Bent u mantelzorger en wilt u ook genieten van een welverdiende vakantie? Er zijn veel mogelijkheden via respijtzorg of als u een Wlz-indicatie heeft.

Neem contact met ons op!

Lees ook

9 augustus 2022

Zorgstudent Kas ging mee op vakantie met Tom

Een eerste echte vakantie alleen met vrienden, dat blijft een onvergetelijk moment. Voor de meeste jongeren in Nederland vanzelfsprekend, om rond de leeftijd van 16 jaar voor het eerst zonder ouders naar een camping te gaan.

Lees verder