Logo Mantelaar

Zorgstudent Kas ging mee op vakantie met Tom

Een eerste echte vakantie alleen met vrienden, dat blijft een onvergetelijk moment. Voor de meeste jongeren in Nederland vanzelfsprekend, om rond de leeftijd van 16 jaar voor het eerst zonder ouders naar een camping te gaan.

Blog door Iris Klaversma 9 augustus 2022
Zorgstudent Kas en Tom aan het klimmen in Zuid-Frankrijk. Afbeelding: Zorgstudent Kas en Tom aan het klimmen in Zuid-Frankrijk.

Voor Tom (17) een speciale wens…

Om net zoals de rest van de jongeren op vakantie te kunnen met leeftijdsgenoten. Tom heeft namelijk een lichamelijke handicap. Hij kan hierdoor niet helemaal alleen op vakantie omdat hij ondersteuning nodig heeft. Zorgstudent Kas vond dit het uitgelezen moment om vakantiewerk te doen in de zorg. Vooraf hadden ze elkaar twee keer ontmoet, er was een goeie klik. Samen bespraken ze de activiteiten die Tom wilde ondernemen en waarbij Tom sturing nodig had zoals: bij het indelen van de dag en zijn handbewogen rolstoel.

De maand juli was aangebroken en Kas reed op zijn motor naar Zuid-Frankrijk en zijn vriendin ging mee! Kas vertelt dat hij het de eerste dag erg spannend vond omdat het voor hem ook nieuw was, maar eenmaal een keer ervaren, bleek het allemaal mee te vallen.

“We hebben vandaag geklommen in een klimbos en zijn daarna heerlijk wezen zwemmen in de rivier.”

– Kas (23)
Afbeelding: Zwemmen in de rivier vlakbij de camping
Afbeelding: Klimmen in het klimbos

Een leerzame ervaring voor zorgstudent Kas

Voor zorgstudent Kas was het een leerzame ervaring om een week lang 24-uurs diensten te draaien, en een leuke tijd te hebben. Dankzij zijn ondersteuning heeft Tom voor het eerst mogen ervaren hoe het is om zonder ouders een weekje op pad te gaan en lekker te chillen aan het zwembad en bij de caravan, kortom een echte jongeren vakantie!

Wil jij ook een band opbouwen met mensen en betekenisvol werk verrichten?  Word zorgstudent bij Mantelaar en doe relevante werkervaring op met een bijbaan in de zorg! Bij Mantelaar kun je zelf je uren inplannen van 2 uur in de week tot 24-uurs diensten en nacht diensten.

Sluit je bij ons aan!

Lees ook

2 augustus 2022

Meneer Buizer loopt elk jaar de 4Daagse, en dit jaar nam hij ons mee!

Meneer Buizer woont samen met zijn vrouw in het prachtige Dordrecht, hij is 20 jaar mantelzorger voor zijn vrouw. Hij trok aan de bel bij Steunpunt Mantelzorg over zijn zorg: zijn vrouw die zonder ondersteuning en zorg niet alleen thuis kan blijven.

Lees verder