Logo Mantelaar

Werken in de zorg

Blog door Thea Prins 12 oktober 2021

Sam heeft Mantelaar gevonden via een medestudent: “Ik zag het bij haar en dacht: jee wat leuk! Dat is precies het soort werk dat ik zoek!” Sam werkte hiervoor in de horeca, maar wilde toch eigenlijk werken in de zorg. Iets wat beter past bij haar studie.

Sam: “Ik heb twee cliënten. Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen. Het is heel erg dankbaar werk. Dat krijg ik terug van de mantelzorger maar ook van de cliënt zelf. Als ik wegga bij mensen, zie ik het verschil. Ik zie dat het hen goed heeft gedaan. Ook met cliënten die aan dementie lijden en dus niet precies weten wat er allemaal gaande is, is het duidelijk dat er iets fijns gebeurt. Ik probeer zoveel mogelijk te wandelen met cliënten, soms gaan we naar een museum en drinken we een kop koffie. 

Ik vind het ook echt fijn om te merken dat de mantelzorger wordt ontzorgd.

Op de vraag of ze merkt dat haar Psychologiestudie nuttig is bij dit werk, antwoordt Sam: “Ik denk zeker dat je wat hebt aan deze studie. Ik zie hoe de ziekte dementie werkt. Mijn eerste cliënt, helaas nu overleden, moest echt opgebeurd worden. Dan kom je echt bij aspecten waar Psychologie een belangrijke rol speelt. Andersom levert dit werk mij heel veel relevante praktijkervaring.”

“Het allerbelangrijkste voor mij is echter de energie die deze baan mij oplevert. Toen ik in de horeca werkte, kwam ik altijd doodmoe thuis. Maar van werken in de zorg krijg ik zoveel energie… én inspiratie! Inspiratie voor muziek. Want dat is wat ik óók graag doe: muziek maken.”

Lees ook

12 oktober 2021

Vijf redenen om te werken met ouderen

Studenten en ouderen: twee verschillende werelden, maar ze hebben elkaar veel te bieden. Breng ze samen en er ontstaat een bijzondere relatie met fijne herinneringen. En dat niet alleen.

Lees verder