Logo Mantelaar

Zorgeloos genieten van een vakantie

We ontvingen een ontroerende mail van een mantelzorger die de afgelopen jaren veel zorg heeft verleend aan haar moeder. Dankzij het vertrouwen in zorgstudenten Megan en Nina, kon ze écht zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie. Sylvia deelt haar ervaring en waardevolle tips met ons.

Blog door Iris Klaversma 12 juni 2023
Sylvia op vakantie in Italië Afbeelding: Sylvia op vakantie in Italië

Lieve Iris,

Dankzij de lieve en goede inzet van Megan en Nina heb ik met mijn vriend een heerlijke onbezorgde vakantie gehad! Zonder hen, want we hebben verder niemand dan Mantelaar, was dit niet mogelijk geweest.

Mijn moeder, mevrouw Groenestein, is aan huis gebonden en afhankelijk van een rolstoel. Normaal gesproken komen Megan of Nina wekelijks op zaterdag, zodat ik een paar dagen naar mijn vriend kan gaan en me geen zorgen hoef te maken over boodschappen. Ik weet dat mijn moeder in goede handen is bij hen. Echter, deze keer wilde ik graag langer weg en dankzij hun onvermoeibare inzet werd dit werkelijkheid.

Ze bleven in contact, zelfs in hun eigen vrije tijd. Ik kon foto’s vanuit Italië naar hen sturen, en zij zorgden ervoor dat mijn moeder ook deze foto’s en berichten ontving. Op die manier kon ik in verbinding blijven. Zelfs vanuit musea stuurde ik live appjes, waardoor het voelde alsof we samen waren. Het was ontzettend gezellig en hartverwarmend, en dit bracht niet alleen mij, maar ook mijn moeder veel vreugde.

Ik kon werkelijk onbezorgd genieten van mijn vakantie, wetende dat als er iets zou zijn, zij er waren om te helpen en ervoor te zorgen dat alles goed zou komen. En inderdaad, alles is meer dan goed gegaan. Zelfs mijn moeder heeft een geweldige en plezierige tijd gehad met Megan en Nina, terwijl ze er aanvankelijk erg tegenop zag om zonder mij te zijn.

Ik wil mijn diepste dankbaarheid graag delen. Megan en Nina hebben dit werkelijk verdiend!

Met lieve warme groeten,
Sylvia

Sylvia in een boutique Afbeelding: Sylvia in een boutique

Sylvia deelt een aantal tips over de voorbereiding op haar vakantie

  • Goed contact en vertrouwen opbouwen is essentieel. Door open te communiceren kon ik mijn vakantieplannen bespreken en ervoor zorgen dat alles goed werd geregeld voor mijn moeder.
  • Ik nam de tijd om gedetailleerde lijstjes te maken van alles wat nodig was voor de zorg van mijn moeder, zoals voldoende medicijnen en belangrijke telefoonnummers. Dit gaf me een gevoel van controle en overzicht, en ik kon deze informatie ook delen met Megan en Nina.
  • Tijdens mijn vakantie hield ik contact met Megan en Nina via WhatsApp, waarbij ik foto’s en berichten stuurde die zij aan mijn moeder lieten zien. Dit gaf me een geruststellend gevoel, omdat mijn moeder wist dat ik er toch voor haar was, zelfs als ik niet fysiek aanwezig was.
  • Het maken van goede afspraken met zorgverleners, zoals Mantelaar is van groot belang. Door duidelijke afspraken te maken over bereikbaarheid en communicatie, kon ik met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat er indien nodig contact zou zijn met de zorgverleners.
  • Voorafgaand aan mijn vakantie heb ik ervoor gezorgd dat er voldoende medicatie aanwezig was en dat alle betrokken zorgverleners op de hoogte waren. Dit gaf me gemoedsrust tijdens mijn afwezigheid.

Zorgt u voor een naaste? Wij hopen dat deze tips u kunnen helpen bij het plannen van uw vakantie. Wilt u meer weten over onze 24 uurs zorg? Klik dan op de onderstaande knop!

Lees meer over 24 uurs zorg!

Lees ook

4 mei 2023

Kippenvel: een persoonlijk verhaal over vrijheid.

In het teken van deze gedenkdagen deelt Roos, regiocoördinator van Amsterdam, en zelf geboren op 5 mei, een verhaal met ons over een bijzondere verbinding. Roos belt regelmatig met cliënten aan het einde van haar werkdag. Dit doet Roos bewust zo, dan heeft ze alle tijd en ruimte om aandachtig te kunnen luisteren. 

Lees verder