Logo Mantelaar

Vijf redenen voor een bijbaan in de zorg

Blog door Thea Prins 12 oktober 2021

Werken in de zorg is mega-relevant als je een zorg gerelateerde studie volgt. Wat je tijdens je studie leert kun je direct in de praktijk toepassen, je doet onmisbare kennis op én het verdient goed. Nog niet overtuigd? Lees hier de vijf redenen waarom je het wel zou moeten doen!

Flexibiliteit

Werken in de zorg is erg flexibel. Als student heb je meestal te maken met een onregelmatig rooster en lijkt geen enkele dag hetzelfde. Dit werkt perfect met een bijbaan in de zorg, doordat er met flexibele diensten wordt gewerkt. De ene dag een ochtenddienst en de dag daarop een avond dienst. Ben je vrij en heb je alles op netflix al gezien? Dan is de 24 uurs dienst iets voor jou.

Cash money

Omdat werken in de zorg veel van je vraagt, staat daar tegenover dat het goed betaalt. In de zorg wordt er met onregelmatigheid gewerkt. En omdat je een grote verantwoordelijkheid hebt, is een medische bijbaan één van de beste betaalde bijbanen in Nederland. Kom maar door met die 24 uurs diensten! 

Nuttige praktijkervaring

Terwijl je in de schoolbanken de theorie leert, leer je in je bijbaan de praktijkervaring. Door je bijbaan in de zorg heb je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen op handelingen en vaardigheden. Hoe eerder en beter je deze onder de knie hebt, hoe sneller je de aandacht kan gaan richten op het persoonlijke contact. Door onze nuttige instructiefilmpjes weet voor je dienst wat je moet doen. 

Mensen helpen

Eén van de voornaamste redenen waarom studenten voor een medische studie kiezen is, omdat je mensen wilt helpen, de cliënt ontzorgen. Mensen helpen is natuurlijk heel belangrijk en het is een nobel om in de zorg te werken. Voor Sam was dat wel een reden om een bijbaan in de zorg te nemen. Wat is de reden dat jij voor de zorg hebt gekozen? 

Zorg doe je samen

Wat zo fijn is aan werken in de zorg, is dat je het nooit alleen doet, maar altijd samen. Omdat je voor je cliënt zorgt, de partner ondersteunt en wellicht met ze samen eet. Daarbij is er altijd wel een collega die je kan helpen als je er even niet uitkomt. Thijs weet dat als geen ander,

Benieuwd hoe jij je kan inzetten met een bijbaan in de zorg en praktijkervaring kan opdoen? Meld je hier aan als Mantelaar!

Lees ook

12 oktober 2021

Vijf geheimen voor een goed studentenleven

Voor je het weet is de zomervakantie weer voorbij en begint het studentenleven weer. Wat gaat de tijd toch snel. Iedereen zit weer in het vaste ritme van studie, werken, sporten, weekenden vullen met sociale bezigheden en ''me-time'' inlassen. Een combinatie van al het bovenstaande is zeker mogelijk en belangrijk. Zorgstudent Lise deelt haar vijf geheimen voor een goed studentenleven. 

Lees verder