Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
 
Zorgstudent Thijs

Verhalen

Bij Mantelaar kijken we niet naar wat er niet meer gaat, maar naar wat er nog wel lukt. En dat levert de prachtigste verhalen op... 

Mantelzorg Vrielink
Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 0643030.

Achmea Mantelzorg

In 2013 ben ik samen met Kurt Hamming en Barbara Groeneveld Mantelaar begonnen. Wij zijn een organisatie dat door middel van een innovatieve technologie geneeskundestudenten koppelt aan mantelzorgers. Ofwel, mensen die naast een gezinsleven en vaak een fulltime baan voor hun thuiswonende ouders zorgen. Samen met een bevriende arts zagen we dat er weinig tijd was voor aandacht in de thuiszorg. De verpleging gaat snel van het ene adres naar het andere adres om een handeling uit te voeren en weer verder te gaan. Doordat de technologie niet vooruit ging ontstond er een enorm tijdsgebrek. Daar wilde wij met Mantelaar op in spelen. Een organisatie die naast zorg zich juist weer richt op aandacht en gezelschap, dat de studenten zorgvuldig screent en daarbij de juiste match maakt tussen cliënt en student.

Onze innovatieve technologie geeft ons de mogelijkheid om studenten op interesse, hobby’s en afstand te koppelen aan cliënten. Daarnaast doet Barbara Groeneveld met alle nieuwe studenten en nieuwe cliënten een persoonlijke intake, om zo de best mogelijke match te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld een student die heel goed piano kan spelen, en langsgaat bij een cliënt die dol is op klassieke muziek. Dan spelen ze samen of luisteren ze naar mooie muziek stukken. Het is ontzettend leuk om te zien dat jong en oud een raakvlak kunnen hebben en ook van elkaar kunnen leren. Zo zijn er een aantal studenten die cliënten helpen met de computer of de Ipad. Van studenten krijgen we vaak te horen dat ze het heel dankbaar werk vinden. Dat ze met plezier naar hun “werk” gaan en dat ze veel leren van de mooie verhalen van hun cliënten. Het is leuk om een wandeling te maken met iemand die de stad vanuit een ander oogpunt bekijk en tijd neemt voor dingen. Dat geeft onze studenten toch een andere blik op het leven.

Cliënten komen bij ons via verschillende kanalen. Zo zijn er natuurlijk mensen die ons via google vinden. Door zoektermen als mantelzorg, ondersteuning en thuiszorg komen ze bij onze website terecht. Daarnaast zijn er ook veel huisartsen in Amsterdam die op de hoogte zijn van Mantelaar. Zo komen er cliënten maar vooral mantelzorgers bij de huisarts. Wanneer een arts ziet dat een mantelzorger ondersteuning kan gebruiken verwijzen ze deze naar ons door. Natuurlijk zijn er ook veel cliënten die via via bij ons komen, of door de vele media aandacht die wij hebben gehad. Uit onverwachte hoek komen er ook steeds meer verzorgingstehuizen bij. Zo zijn er cliënten die in een zorgwoning wonen, maar waar er niet genoeg mensen zijn om iedereen voldoende persoonlijke aandacht te geven. Dan is het vaak zo dat er vanuit de familie een student van Mantelaar wordt ingeschakeld om 1 a 2 keer per week langs te komen om buiten te wandelen, te helpen met de computer of ergens een kopje koffie te drinken.

Wij zijn nu een jaar op weg, in Amsterdam zijn we succesvol en aan het groeien. Maar onze doelstelling is om in heel Nederland te zorgen dat alle ouderen en mantelzorgers de mogelijkheid hebben een zorgstudent in te kunnen schakelen. We zijn nu bezig met een crowdfunding om dit te kunnen realiseren. De campagne loopt tot eind november, maar door het snelle succes is het nu al zeker dat we uit kunnen breiden naar Utrecht. Als de lijn zich zo doortrekt kunnen we snel ook uitbreiden naar andere grote steden in de randstad. Als er een basis staat van grote steden, ook omdat hier geneeskunde faculteiten zijn, kunnen we uitwaaien naar andere uithoeken waar studenten van andere zorg gerelateerde studies naar school gaan.

Over

Diensten

Onze studenten bieden u integrale hulp. Ze helpen bij het opstaan, het aantrekken van de steunkousen en bij het naar de wc gaan. Of ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U zegt het maar.

Hoe

Werkt het?

We komen voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij u (of uw ouder) thuis, om met u de student te vinden die het beste bij u of uw ouder past. Bekijk onze werkwijze.

Wat

Kunt u verwachten?

Kijken naar wat er nog kan en niet naar wat er niet meer lukt.

Bekijk onze

Tarieven

Mantelaar bemiddelt tegen scherpe tarieven.

Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 - 0643030.

U bevindt zich hier: