Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorgondersteuning in Weert

Rond de 4 miljoen Nederlanders zijn mantelzorgers. Draagt u de zorg van een naaste en voelt dit wel eens zwaar? Veel mensen hebben nog nooit van mantelzorg gehoord. Toch wordt in Nederland 80% van de zorg door mantelzorgers gegeven. Wij helpen deze mantelzorgers door ondersteuning te bieden. Lees meer over mantelzorgondersteuning en hoe wij vergoed worden.

AnjaAnja Vereijken Regiomanager

085 - 0643030
anjavereijken@mantelaar.nl

Wat is mantelzorg en wanneer bent u een mantelzorger?

Mantelzorger ben je wanneer je vrijwillig en onbetaald, zorg en ondersteuning verleent aan familie of iemand anders uit je sociale netwerk die dit hard nodig heeft. Dit kan een naaste met een ongeneeslijke ziekte zijn of iemand die zich eenzaam voelt. De zorg die u aan hen biedt is onmisbaar. Wel is het minstens nét zo belangrijk om in de gaten te houden dat u niet over uw grenzen gaat en daarmee de zorg voor een ander voorop laat gaan.

Herkent u deze klachten?

Lichamelijke klachten:

 • Hoofd- of buikpijn;
 • Hyperventilatie;
 • Pijn in nek, schouders of rug;
 • Duizeligheid;
 • Vermoeidheid;

Ander signalen:

 • Rusteloosheid;
 • onverdraagzaamheid;
 • Gevoelens van agressie;
 • Verwaarlozing van het uiterlijk.

Wat betekent mantelzorgondersteuning?

Als mantelzorger heeft u recht op ondersteuning. Met deze ondersteuning kunt als mantelzorger tijd voor uzelf krijgen en een Mantelaar inzetten die tijdelijk uw zorgtaken overneemt, praktische hulp geeft of langskomt voor wat gezelschap.

Lees hier hoe ondersteuning eruit ziet

Wij worden vergoed in Weert

Onze zorgverleners worden vergoed uit verschillende bronnen:

 • Via PGB. Met een indicatie kunt u gebruik maken van mantelzorgondersteuning.
 • Particulier. U neemt direct zorg af bij ons, zonder tussenpartij en regelt de administratie in de online omgeving.
 • Via een zorgverzekering. Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket, komt u in aanmerking voor een vergoeding. Bijvoorbeeld bij VGZ.

Zorgverzekeraars

Wat zijn de tarieven voor mantelzorgondersteuning in Weert?

Online verwerken wij alle benodigde administratie met de zorgverleners en de mantelzorgers. Hierdoor hebben wij scherpe tarieven voor de verschillende diensten die wij aanbieden:

Tarieven:

 • € 20,52 per uur : Dagdiensten tussen 07.00 - 22.00 uur
 • € 15,50 per uur : Nacht-/slaapdienst tussen 22.00 - 07.00 uur
 • € 20,52 per uur : Waakdiensten
 • € 14,38 per uur : 24 uurs dienst

Wij bieden in de volgende regio’s zorg aan in Weert

Bent u woonachtig in Weert en heeft u behoefte aan een zorgverlener?

Mantelzorg in Weert

Bent u op zoek naar vervangende mantelzorg voor uw naaste? Kijk dan niet verder! Wij koppelen studenten aan degenen die dit nodig hebben. De zorgstudenten van Mantelaar doen allemaal een zorggerelateerde studie. Dit kan geneeskunde, verpleegkunde of psychologie zijn en ze hebben allemaal affiniteit met de zorg.
 

Lees verder

Nachtzorg in Weert

Wat een zorgstudent kan doen tijdens een nachtdienst is erop toezien dat de medicatie wordt ingenomen, glaasje water aangeven of begeleiden bij dwalen uw naaste. De lichte zorgtaken. Nachtzorg kan vallen onder zorg bij dementie of 24 uurszorg. Samen met u gaan we op zoek naar de beste match.

Lees verder

24 uurs zorg in Weert

Een oplossing voor vervangende mantelzorg is 24 uurs zorg. Dit betekent dat een zorgstudent stand-by staat om 24 uurs zorg te kunnen verlenen. Dit hoeft niet alleen zorg te zijn. Dit kan ook gezelschap of praktische hulp zijn.
 

Lees verder

Particuliere thuiszorg in Weert

Thuiszorg kan op verschillende manier geregeld worden. Dit kan via een instantie, maar ook particulier. Bij Mantelaar betekent dit dat de cliënt zelf als particulier de samenwerking aangaat met Mantelaar en zo wordt gematcht met de zorgstudent in uw buurt. Verdere administratie is dan ook direct met Mantelaar.

Lees verder

Zorg bij dementie in Weert

Mantelzorger zijn voor iemand die dementie heeft kan heel zwaar zijn. U wilt zo goed mogelijk zorgen voor uw naaste en uw naaste in deze situatie zien, is moeilijk. Wij ondersteunen daar graag bij door even de zorg en hulp over te nemen. Zodat u als mantelzorger wat tijd voor uzelf heeft. Onze studenten leren om te gaan met dementie.

Lees verder

Respijtzorg in Weert

Wat is respijtzorg? Dit is vervangende mantelzorg en betekent dat er vervanging wordt geregeld voor de mantelzorger. De totale zorg van de mantelzorger wordt overgenomen door een professional, in ons geval een zorgstudent. Deze zorgstudent neemt de zorg en praktische hulp over en zorgt voor daarbij voor gezelschap. 

Lees verder

Ouderenzorg in Weert

Wij bieden ondersteuning in zorg, hulp en gezelschap bij ouderen. Bij ouder worden nemen geestelijke en lichamelijke functies meestal geleidelijk af. Uw naaste is lichamelijk en geestelijk meestal niet meer zo sterk zoals vroeger en kan wel hulp gebruiken.

Lees verder

U bevindt zich hier: